Skalmursisolering

Tegelhus som byggdes under 1900-talet, fram till cirka 1970, använde sig utav icke-isolerad skalmurskonstruktion. Vi på Grenado kan erbjuda den här typen av fastigheter en isolering som sänker era värmekostnader markant.

De främsta kännetecken för en skalmurskonstruktion är att konstruktionen i sig, med yttervägg och innervägg inräknat, är cirka 250mm bred. Mellan de båda murverken kan det då finnas en icke-isolerad hålmur på allt från 0-100mm.
Detta utrymme bör isoleras för att bland annat sänka värmekostnader, förbättra inomhusklimat men fungerar även mycket bra som ljudisolering.
Typen av isoleringsmaterial som vi använder oss utav för skalmursisolering varierar beroende på vilka egenskaper som prioriteras.

Den här typen av isolering kan inte utföras på alla typer av fastigheter men om du anar att din fastighet är en skalmurskonstruktion, då kan du kontakta oss för kostnadsfri konsultation och genomgång av just din fastighet för att se om det finns möjlighet till att sänka värmekostnader för din bostad.

Kontakta oss för hjälp eller mer information om hur en skalmursisolering kan gynna din fastighet.

Hör av dig!

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation