Tilläggsisolering

Att tilläggsisolera vindbjälkslagen är en av de smartaste och mest effektiva energisparande åtgärderna man kan göra för sin fastighet. Det är enkelt, tidseffektivt och stör inte det vardagliga boendet. Resultatet blir ett trivsammare inomhusklimat. Utöver ett trivsammare boendeklimat bidrar du även till att motverka klimathotet samtidigt som du skonar din egen plånbok från onödiga uppvärmningskostnader. Energimyndigheten, Råd & Rön, DN och Boverket kan inte ha fel. Att tilläggsisolera gynnar din fastighet på många olika sätt och att tilläggsisolera vindbjälkslagen är det första man bör göra enligt deras tester.

Inspektion av befintlig isolering

Viss isolering kan behållas beroende på skick och material. Om den gamla isoleringen är i dåligt skick bör den tas bort. Det kan bero på bland annat mögel och fukt eller att den helt enkelt är skadad och förorenad. Befintlig isolering i bra skick kan oftast ligga kvar beroende på vilket material det består av och hur pass bra det samverkar tillsammans med lösullen.

Förberedelsearbete

Innan själva isoleringsarbetet utföras är det viktigt att rätt förutsättning och rätt förberedelser är på plats för att få ett bra och effektivt arbetsflöde, samt ett optimalt slutresultat. Vi utför arbetet inför isoleringen, det innebär allt ifrån landgångar till vindsarger, vindsluckor, ventilation och montering av bland annat ångbroms.

Utförande av isolering

När vi har samlat in rätt information och rätt underlag samt förberett projektet så utförs själva isoleringen. Lösullsisolering gör det behändigt och smidigt att isolera. Lösullen medför bland annat skarvfri isolering, bra isoleringsvärden samt att den är anpassningsbar när det kommer till tjocklek och mängd. Dimensioner och mått har inte någon påverkan på utförandet, det blir med andra ord alltid bra. Alla isoleringsarbeten utför vi med vårt egna lösullsekipage.

Vid avslutat arbete

När arbetet har slutförts överlämnas dokumentations- och garantihandlingar samt information om vad som kan vara bra att tänka på inför framtiden. Ni behöver inte tänka på isoleringsspill och övrigt överblivet material då vi tar hand om allt detta som en självklar del av vårt erbjudande.