Cellulosa Isocell

ISOCELL Cellulosaisolering lösull är ett isoleringsmaterial gjort av cellulosafiber som produceras från tidningspapper i en optimal återvinningsprocess. Det grundläggande materialet som används för ISOCELL är därför träfiber (cellulosa). Träfiber är ett material med utmärkta naturliga fördelar och materialet har ändvänts i tusentals år. ISOCELL cellulosaisolering produceras idag i 5 olika anläggningar runt om i Europa. En fabrik ligger i Österrike, en i Belgien och två i Frankrike. I augusti 2013 öppnade ISOCELL sin femte produktionsanläggning i Tibro Sverige. ISOCELLs produktionsanläggning i Tibro är den modernaste produktionsanläggningen i Europa och vi använder oss av en speciell teknik för att få en lång och spänstig fiber. Denna teknik gör att vi får en lägre densitet än många av våra konkurrenter samt att lambda-värdet (värmekonduktiviteten) blir de bästa i klassen för cellulosaisolering lösull.

Tidningarna, som levereras försorteras, förvandlas till grova fiber och blandas sedan med miljövänliga tillsatser i en kvarn. ISOCELL cellulosaisolering är naturligt motståndskraftigt mot skadedjur, insekter, mögel, röta och brand.
Produktionen är föremål för de mest rigorösa interna och externa kvalitetskontrollerna, detta för att upprätthålla de höga kvalitetskrav som finns på den europeiska marknaden.

ISOCELL är med sina 5 produktionsanläggningar Europas största leverantör av cellulosaisolering lösull. ISOCELL har sedan starten 1992 byggt upp en svår slagen kompetens inom cellulosaisolering, tätskikt, isolermaskiner och byggsystem som bygger på hygroskopiska material och diffusionsöppna tätskikt.